Evgenija Jeremić pobednica Međunarodnog takmičenja u solo pevanju

- -
1

evgenija jeremicStudentkinja FILUM-a, Evgenija Jeremić, pobedila je na nedavno održanom Međunarodnom takmičenju muzičke omladine u solo pevanju, u kategoriji ženskih glasova, održanom u Narodnom pozorištu u Beogradu i jedna je od najmlađih članova operskog studija Narodnog pozorišta.

Predsednik Skupštine grada Saša Milenić, zamenik predsednika Skupštine Slavica Kominac i pomoćnik gradonačelnika za oblast zaštite kulturne baštine i uređenje grada Slavica Đorđević, organizovali su tim povodom danas prijem za Evgeniju i njenu profesorku Marinu Trajković Bidžovski.

– Ovim prijemom samo je stavljen akcenat u znak prepoznavanja veličine i vrednosti ove umetničke nagrade, ali i rasta stvaralačkih potencijala Kragujevca. Koncertna dvorana „Pionir“ u nastajanju time samo potvrđuje svoju neophodnost i funkcionalnost u ovom gradu. Muzički centar je očigledno blagovremeno projektovana i nastala ustanova muzičke kulture i verujemo da su to znaci Kragujevca koji će biti sposobni u perspektivi da stvaralačke potencijale koje nove generacije donose, zadrži i stavi u funkciju daljeg razvoja – rekao je Saša Milenić.

Ovogodišnje takmičenje mladih muzičara u disciplini solo pevanja otvoreno je 21. marta, u Kolarčevoj zadužbini, gde su održane tri etape takmičenja, dok je gala koncert laureata 43. Međunarodnog takmičenja održan na velikoj sceni Narodnog pozorišta, 29. marta.

– Pored toga što je najbolja od 25 takmičara iz osam zemalja, Evgenija je dobila i specijalnu nagradu Udruženja kompozitora Srbije i nagradu Saveza udruženja likovnih umetnika. To nisu njene do sada jedine nagrade, ali jesu najveće – ponosno ističe profesorka Bidžovski.

Pored toga što smatra velikim uspehom svoje nastupe na poznatim scenama, Evgenija se ponosi i time što je njeno ime stajalo pored velikih imena srpske operske scene i pevača sa bogatim internacionalnim karijerama.

– Za mene je velika čast bila što sam u ovim godinama stala na scenu Kolarčeve zadužbine i to smatram ličnim velikim uspehom. Moje ime je stajalo pored imena prvaka sadašnje beogradske opere, ali i pevača koji imaju bogatu internacionalnu karijeru i to smatram zaista ogromnim uspehom – kaže Evgenija.

1 komentar

Odgovorite