„Dža ili Bu“ – obeležava 25 godina postojanja svirkom u Kragujevcu

- -
0

U sklopu velike promotivne turneje povodom proslave 25 godina postojanja, posle mnogobrojnih koncerata, kako u inostranstvu, tako i po gradovima Srbije, beogradski punk rok sastav „Dža ili Bu“ nastupiće i u Kragujevcu. Koncert će biti održan u Studentskom kulturnom centru, 21. decembra, sa početkom u 22 sata. Posetioci će imati priliku da čuju i neke od novih pesama, sa još uvek neobjavljenog albuma „Kukovo leto“, koje ovih dana plene top listama.

– Na koncertu ćemo svirati mnoge stare hitove sa prvih albuma koje godinama nismo svirali, a i nešto novih sa predstojaćeg albuma „Kukovo Leto“.  Što se tiče novog albuma, dogovoreno je da izađe u januaru, za izdavačku kuću  „PGP-RTS“.  Album ima 10 pesama, a produkciju potpisuje Theodore Yanni, nekadašnji producent sastava „EKV“. Povodom 25 godina postojanja benda „Dža ili Bu“, za „MTV“ objavljena je kompilacija „Dobre Stvari“ sa 25 pesama po našem odabiru.  Kompilacija se besplatno može skinuti na „MTV“ stranici. ( http://www.mtv.rs/downloads/mtv-download-dza-ili-bu-dobre-stvari ) – otkriva pevač i gitarista grupe, Nebojša Simeunović Sabljar.

Nakon dužeg vremenskog perioda „Dža ili Bu“ će opet zasvirati u Kragujevcu. Sabljar nam otkriva zašto ih nije dugo bilo i kako se Kragujevac našao na spisku gradova koje su rešili da posete.

– Kragujevac se našao na spisku zahvaljujući ljudima iz Studentskog kulturnog centra Kragujevac, koji su nam izašli u susret kada su čuli da smo na velikoj regionalnoj turneji. Prvobitno nije bio u planu zbog ranije slabe posećenosti, ali smo se ipak odlučili da dođemo i odsviramo ovaj koncert, jer smo na našoj facebook stranici primili dosta poziva od ljudi iz Kragujevca  – kaže Sabljar.

Bend „Dža ili Bu“ osnovao je gitarista i pevač Nebojša Simeunović Sabljar, 1. maja 1987. godine. U proteklih 25 godina, bend je doživljavao brojne izmene u sastavu, a trenutnu postavu čine: Nebojša Simeunović Sabljar (vokal, gitara), Igor Panić Ziggy (gitara), Vladan Vasiljević Vaskez (gitara), Vladimir Markoš (bas) i Dejan Milojević Kid  (bubanjevi). Do sada su objavili sedam studijskih albuma: „Hej mornari“ (1992), „Spremanje ribljeg gulaša zahteva visoku koncentraciju“ (1993), „Strašni sud“ (1995), „Kao da ničeg nije ni bilo“ (1997), „Ultra muk“ (2007), „Retrovizor“ (2005), „Kukovo leto“ (2012).

Karte za njihov koncert možete kupiti na dan koncerta, po ceni od 300 dinara.

Nema komentara

Odgovorite