Dve nagrade predstavi KST “Ko nema u vugla, gugla”

- -
0

Predstava “Ko nema u vugla, gugla” osvojila je dve nagrade na 12. Festivalu za decu i mlade “Mali Joakim”.

Na 12. Festivalu za decu i mlade MALI JOAKIM, koji je održan u Lazarevcu od 1. do 8. novembra, žiri u sastavu LJubica Beljanski-Ristić, predsednica žirija, Milivoje Mlađenović, član žirija i Dragana Miloševski-Popova, članica žirija dodelio je dve nagrade predstavi “Ko nema u vugla, gugla” – nagradu MALI JOAKIM za scenografiju Ani Kolbjanovoj i Slađani Kilibardi, kao i isto priznanje za glumačko ostvarenje Katarini Janković za ulogu Ines Vesić

U takmičarskom programu 12. Festivala za decu i mlade MALI JOAKIM ravnopravno je učestvovalo sedam predstava po izboru rediteljke Anđelke Nikolić.

“Ovogodišnji MALI JOAKIM ukazuje da predstave profesionalnih pozorišta za decu i mlade stvarane u uslovima savremenog životnog konteksta, postaju kulturna ponuda naglašenog društvenog angažmana. To potvrđuje nastojanje da se istražuju nove forme koje ostvaruju neposrednu komunikaciju sa mladom publikom i otvaraju prostor za preispitivanje aktuelnih tema odrastanja i problema sa kojima se suočavaju deca i mladi u složenom svetu koji ih okružuje. Prikazane predstave otvaraju i tabu teme, pružaju pogled iz različitih uglova na sve sfere sveta dece i mladih, pokazuju osetljivost za razvojne i saznajne osobenosti mlade publike, provokativne teme za tinejdž uzrast. Kao vrlina festivala ističe se tendencija da se predstave za decu i mlade oslobode dugo prisutnog ulagivačkog pristupa. Ohrabruje i permanentno istraživanje izvođačkih formi kao i posvećenost negovanju kulturne baštine i knjige. Pozorišta za decu su hrabro krenula u susret novim izazovima i novim pozorišnim energijama”, saopšteno je iz Knjaževsko srpskog teatra.

Nema komentara

Odgovorite