Druženje sa umetnicima, izložba i poruka u Teatru

- -
0

knjaževsko srpski teatar 1Povodom obeležavanja Svetskog dana pozorišta u Knjaževsko-srpskom teatru će danas biti organizovan poseban pprogram.

U 10.30 sati članovi dramske sekcije Osnovne škole „Vuk Karadžić” na Maloj sceni upoznaće se sa životom i radom pozorišnika „sa one strane scene” i družiti sa glumcima koji su akteri predsatve za decu „Gusari”. Njihova sekcija višestruko je nagrađivana za dramsko stvaralaštvo, trenutno pripremaju predstavu „Pepeljuga”, a na sceni kragujevačkog pozorišta izveli su i ikluzivnu predstavu u čije su igranje bili uključeni i mališani sa invaliditetom.

Pd 19 sati u Galeriji „Joakim” biće otvorena izložba pozorišnih plakata, ne samo predstava Knjaževsko-srpskog teatra, već i osvih ostalih kuća iz zemlje, šireg regiona i inostranstva sa kojima kragujevačko pozorište sarađuje. Na otvaranju izložbe biće pročitana i tradicionalna poruka za Svetski dan pozorišta čiji je ovogodišnji autor nobelovac Dario Fo a pročitaće je kragujevačka glumica Vladanka Pendić Pavlović.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite