Drugi koncert nove sezone Convivium Musicum-a, nastupa Vladimir Blagojević

- -
0

​Koncertna sezona „Convivium Musicum 17/18“ nastavlja se nastupom akordeoniste Vladimira Blagojevića, u sredu, 25. oktobra, u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije sa početkom u 20 časova.

Ovaj umetnik je svoje muzičko obrazovanje započeo u rodnom Kragujevcu i usavršio ga na Visokoj školi za umetnost u Bernu. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Izvođačku karijeru dugu skoro dve decenije uspešno gradi kao solista i član kamernih ansambala, nastupajući na renomiranim koncertnim podijumima širom sveta. Posebno mesto u njegovom umetničkom radu zauzima promocija harmonike i savremene muzike. Pored ovoga, bavi se i pedagoškim radom kao docent na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.
Nakon šest godina od poslednjeg solističkog nastupa pred kragujevačkom publikom, Vladimir Blagojević će se na predstojećem koncertu predstaviti kompozicijama S. K. Tikmajera, M. Đorđević, D. Adžića, V. Trmčića, D. Jovanović, M. Artera i I. Brkljačića. Na koncertu ćemo čuti tri svetske premijere i dela koja su komponovana upravo za ovog izuzetnog izvođača.

Koncert se održava u organizaciji Udruženja građana “CONVIVIUM MUSICUM” i realizuje uz pomoć Grada Kragujevca i SOKOJ-a, a ulaz je Slobodan.
Dobro došli!

Nema komentara

Odgovorite