Dramski studio Doma omladine nastavlja sa radom

- -
0

dramski studioNakon smrti Slavice Urošević, Dramski studio je izrazio želju i odlučnost da nastavi sa radom, kao i da započetu predstavu “Pobesneli princ” spremi do kraja. Međutim, to bi bilo teško ostvarljivo zbog svih okolnosti, da neko od starijih nije preuzeo odgovornost. A niko drugi to ne bi mogao da bude, ako ne bivši član Draskog studija.

Još od dana sahrane, u glavi svih i sadašnjih i bivših članova Dramskog studija, bila je samo jedna misao: “Ovo mora da se nastavi”. Nakon Novogodišnjih praznika, 2. januara, Dramski studio se tradicionalno okupio na Maloj sceni Doma omladine, gde je nezvanično doneta odluka da će Dramski studio Doma omladine nastaviti sa radom, da će na Slajino mesto doći neki od bivših članova Draksog studija i da će to biti neko ko je završio Akedemiju dramskih umetnosti. Sa obzirom na to da su Slajini bivši članovi, posle završene Akademije dramskih umetnosti, postali jako veliki glumci, koji su traženi na mnogim scenama u Srbiji, bilo je teško doneti odluku ko će to biti.

Posle dugog razmišljanja i traženja prave osobe, svi članovi Dramskog studija, uključujući i njega, su se složili da mladi glumac Đorđe Đoković preuzme Dramski studio. Đorđe Đoković je dugo godina bio član Dramskog studija. Sa Slajom je negovao poseban odnos, sve to trenutka njene smrti.

Prva proba Dramskog studija Doma omladine održana je 16. januara, kakav je i bio dogovor sa Slajom.

Slaja je bila jedinstvena po mnogo čemu. Jedan njen prijatelj je rekao “Slaja samo spava u stanu kod parka, ona živi na Maloj sceni”, sa čime će se složiti svi oni koji su je poznavali. Ceo svoj život posvetila je radu Dramskog studija i Dečije pozorišne radionice. Najmanje što Dramski studio može da uradi jeste nastavak sa radom u znak sećanja na svima, nama dragu, Slavicu Urošević.

Nema komentara

Odgovorite