Dokumentarac „Grejs Džons: crveno svetlo i hleb“ u SKC-u

- -
0

Večeras od 20 časova, u Kontakt galeriji SKC-a, održaće se projekcija dokumentarnog filma „Grejs Džons: crveno svetlo i hleb“, u režiji Sofi Fajns.

Veća od života, divlja, zastrašujuća, muškobanjasta, a opet izrazito suptilna – Grejs Džons igra sa lakoćom razne uloge. U filmu je ipak otkrivamo i kao ljubavnicu, ćerku, majku, sestru, pa čak i baku.

Onako kako se otkriva našem pogledu i dozvoljava nam da razumemo šta to čini njenu personu. Scena je mesto na kome se otelovljava njena ekstremnost i oslobađa njena mašta. Film prikazuje i njeno jedinstveno izvođenje hitova kao što su: Slave to The Rhythm, Williams blood, Pull Up To The Bumper, I’ve seen that face before, Love is the drug. U jamajkanskom žargonu bloodlight je crveno svetlo uključeno dok umetnik snima, a bami je hleb, osnovna supstanca svakodnevnice. Film prepliće slojeve njenog privatnog i javnog života, bez napora, baš kao što se ona kreće kroz različite uloge: ona je boem, umetnički i zabavljački hedonist, topla i zabavna, ali isto tako i žestoka i istrajna poslovna žena.

Režija: Sofi Fajns

Žanr: dokumentarni

Trajanje: 95 min

Proizvodnja: Irska, Ujedinjeno Кraljevstvo

Ulaz na film je slobodan.

Nema komentara

Odgovorite