„Do gole kože” na “Danima komedije” u Jagodini

- -
0

Do gole kože otvara pozorišnu sezonuPredstava „Do gole kože” kragujevačkog pozorišta u zvaničnoj je selekciji 42. Pozorišnog festivala „Dani komedije” u Jagodini koji će se održati od 20. do 27. marta tekuće godine.

Publika pomenutog festivala imaće priliku da gleda najznačajnije domaće reditelje i glumce, rekao je selektor festivala, reditelj Jug Radivojević i dodao:

Radi se o odličnim domaćim i stranim komadima, imamo lepezu izvanrednih komada i slojevitih komedija. Trudio sam se da podignem lestvicu u kvalitatvnom smislu. Imamo predstave sa potpisima naših najznačajnijih reditelja danas.

Festival će 20. marta otvoriti predstava Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda „Sumnjivo lice” u režiji Jagoša Markovića, a predstava Knjaževsko-srpskog teatra „Do gole kože” na repertoaru festivala je 25. marta. Na festivalu, sem kragujevačke, učestvuju predstave: Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Sombora, Subotice, teatra na Terazijama i Kosovske Mitrovice.

Predstava „Do gole kože” rađena je po priči Stefana Sinklera i Antonija MekKartena. Režirao ju je stari znalac kragujevačke publike, nemački reditelj Pjer Valter Polic, a u njoj igraju glumci našeg pozorišta: Vlada Živković, Nikola Milojević, Aleksandar Milojević, Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Čedomir Štajn, Bratislav Slavković, Nenad Vulević i Dragoslav Tanasković.

 

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite