Brojna dešavanja na manifestaciji Muzej stripa

- -
0

Sutra se u 19 sati u Art kafe galeriji SKC-a održava tribina “Muzej stripa u Srbiji”-Potreba-mogućnosti-prepreke.

Tribina će obuhvatiti razgovor i informacije oko mogućnosti osnivanja takve vrste muzeja kod nas. O primeru dobre prakse, Muzeju stripa u Briselu, vođenju kroz postavku i način organizacije, govoriće Milivoj Kostić.

Izdavačku kuću Darkwood iz Beograda predstaviće Sara Bujak, a biće organizovana i prodajna izložba njihovih izdanja. Kragujevačka publika biće u prilici da direktno od izdavača dobije dodatne informacije o planovima ove ambiciozne izdavačke kuće.

Na tribini će biti predstavljena i kragujevačka strip revija “Kiša”. Autori revije, Nebojša Vesović i Milan Jovanović, govoriće o do sada objavljenim brojevima i premijerno će predstaviti broj 6.

Potom sledi predstavljanje kultnog domaćeg strip serijala “Čuvari zaboravljenog vremena“, objedinjenog u jednoj knjizi, od strane autora Miroslava Marića.

U okviru tribine biće najavljena i akcija Street – art u Kragujevcu. Milivoj Kostić će predstaviti ovaj novi vid vizuelne umetnosti, čija se realizaciju očekuje sledeće godine na Međunarodnoj strip konferenciji “Kragujevac, godine treće”.

“Svet stripa” takođe pokreće školu stripa u Kragujevcu.

Budući polaznici škole treba da se prijave preko mejla: stripkonferencija@gmail.com ili telefonom na 064 130 76 85 gde mogu dobiti više informacija, kao i na samom događaju.

U Art cafe galeriji SKC-a biće izložene ilustracije svih autora koji su sarađivali sa udruženjem: Darko Perović, Mihailo Dimitrovski TheMico, Džovito Nučio, Fabio Ćeloni, Branislav Kerac, Aleksa Gajić, Petar Meseldžija, Zoran Janjetov, Marko Somborac i Mirko Čolak.

Nema komentara

Odgovorite