Branka Nedimović – Karmička igra uz pomoć fotoaparata

- -
0

Večeras se u galeriji SKC-a od 20 sati otvara izložba Branke Nedimović pod nazivom “Kad sam bila”. Zapravo, ovaj projekat simboliše karmičku igru koja se igra uz pomoć fotoaparata.

Branka Nedimović je rođena 1985. godine u Zrenjaninu. Završila je fotografiju na Akademiji
umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Milana Aleksića. Dobitnica je mnogih priznanja i nagrada u
toku, i po završetku studija. Profesionalno se bavi fotografijom, edukacijom mladih, volonterskim
radom, izdavaštvom. Imala je nekoliko samostalnih i preko 20 grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu.

Scene, autoportreti koje sam izabrala da fotografišem, režirajući  i igrajući specifične uloge sa željom da budm kao neko poseban iz mog okruženja, ili kao neko sasvim nov ali prisutan, dovele su moje iskustvo i svest na jedan viši nivo. Ličnim uplitanjem u vizuelni sadržaj, uloge koje su za mene bile strane ali stvarne, istraživačkim nagonom doživljavam fikciju koju sama kreiram uz sva načela realnog reprezentovanja i kreacije jedne nove životne slike.

Istražujući identitet na kulturnom, tradicionalnom, nacionalnom i socijalnom nivou, bavim se pitanjima kao što su: šta bismo mogli biti, šta želimo, šta smo mi i ko smo mi zapravo. Putem fotografija koje reprezentuju i jasno simbolizuju neke od  predstavljenih identiteta u ovom projektu,  doživljavajući svaku ulogu iz lične perspektive, pokušavam da u scenu unesem neke od karakterističnih gestova, stavova, različitih pravila i ciljeva kako bi doživljaj bio što intenzivniji. Na način koji je svojstven fotografu pokušavam da prebrodim krizu identiteta i zapravo tim putem i ovim projektom uspešno zaključim i odagnam dilemu o sebi samoj i o sopstvenom identitetu – Branka Nedimović

 

Nema komentara

Odgovorite