Bend „Špajz“ promoviše EP izdanje

- -
0

spajzČlanovi benda „Špajz“ okupili su se kao instrumentalni fjužn sastav početkom marta 2010. godine. Veliki uticaj na početku njihovog stvaranja imao je bend „Disciplin a kitschme“. Publici su prepoznatljivi i po autorskim pesmama, koje nastaju na licu mesta, iz „jam session-a“. Ispostaviće se da je nova postava i dolazak člana Aleksandra Furunovća, imala veliki uticaj na stvaranje novog, vedrijeg zvuka. Danas sviraju kao četvoročlani sastav: Stanko Milačić (bas), Darko Đorđević (gitara), Vladimir Maksić (gitara), Aleksandar Furunovć (bubnjevi).

Sa kolegama iz benda Prohibicija“ – tribute „Rage against the machine“, nastupiće sutra pred kragujevačkom publikom, u Domu omladine, sa početkom u 22 sata, gde će održati promociju prvog EP izdanja.

– Zadnji put Kragujevčani su imali prilike da nas čuju nedavno, u „Art caffe galeriji“ Studentskog kulturnog centra. Svirka je prošla odlično, uz sjajan odziv publike. Međutim, pored „Art caffe galerije“ u Kragujevcu postoji još jedino Dom omladine, gde mladi ljudi mogu prezentovati autorsku muziku i stoga ćemo tamo i održati promociju prvog EP izdanja, koji je snimljen u novembru prošle godine, u studiju „Trafika“, pod producentskom palicom Saše Furunovića – frontmen benda „Popečitelji“. Na tom EP izdanju, koji je okačen na naš youtube kanal nalaze se dve pesme „Instrumental quo“ i „U slučaju opasnosti razbiti sistem“. „Špajz“ je inače instrumentalni bend, čiji se pravac ne može precizno definisati, ali se može reći, da se radi o veoma energičnom fjužnu ili mešavini više muzičkih rokenrol pravaca – objašnjava Vladimir Maksić.

Karte za ovaj događaj mozete kupiti u Domu omladine, po ceni od 200 dinara.

Slične vesti

Nema komentara

Odgovorite