BarabaZ – oni pevaju o lepšoj strani realnosti

- -
0

barabaz i milica“Barabaz” je Hip Hop/Pop/RnB projekat sastavljen od kragujevačkih muzičara koji je nastao pre nešto manje od godinu dana.

Ideja nam je bila da spojimo DJ-ing, Hip Hop i gitarsku muziku“, počinje razgovor za Ritam Grada kragujevački muzičar i DJ Tommy Sixteenine, vokal i bubnjar ovog benda, čiji su članovi još i gitarista Rogy i basista Mata, a obojica takođe i vokali.

Okupili smo se drugarski, da napravimo jednu-dve pesme. Počele su neobavezno da se vrte na radio stanicama i tako je spontano zaživela ova priča, videli smo da može nešto da bude od toga, kaže Tommy.barabaz

Na njihovom oficijalnom tube kanalu znatestajetoTV svi mogu da čuju i gotove pesme, ali i da pogledaju kreativnu, pozitivnu atmosferu u kojoj su nastajale.

Najbolja noć ikada, Nema soavanja, Taj dobar feeling… Već i po samim nazivima pesama vidi se da BarabaZ ne žele da smaraju socijalnim temama i ružnom stranom svakodnevnice. Tu neće biti ni teme kao što su “ribe, pare i kola”. Pevaju o party temama, lepšoj strani realnosti, iako bez ulepšavanja.

BarabaZ nisu imali još ni jedan nastup, ali to ih uskoro sigurno očekuje. Sa popularnom Kragujevčankom Milicom Majstorović snimili su pesmu čiji naziv ekskluzivno otkrivamo – Noć zove te, i koja će vrlo brzo doživeti svoju premijeru. Reč je o numeri kojom su želeli da se predstave na Beosongu, ali nisu prošli u polufinale. Od ove pesme dosta očekuju kada se konačno nađe u etru i nadaju se da će publika prepoznati uklopljensot energija između njih i Milice. Najavljuju da će to biti pravi letnji hit jer lako “ulazi u uši” i zvuči kao nešto što će se vrteti u klubovima.

tommyNaš sagovornik Tommy svoj primarni instrument, bubanj, počeo je da svira još u osnovnoj školi. Sada je kompletan muzičar koji peva, svira, piše tekstove, bavi se producentskim poslom, ima svoj studio, a od pre 5-6 godina bavi se i DJ-ingom. Najveći broj Kragujevčana Tommyja verovatno najviše zna zbog njegovog rada sa popularnim bendom “90. minut” čije su pojedine pesme postale nešto poput navijačkih himni. Ni jedna košarkaška utakmica u hali “Jezero” ne počinje bez toga da cela dvorana peva “Huk tribine”. To su trenuci kada svi tu dišu kao jedan i osećaju neku posebnu energiju i povezanost zbog navijanja za voljeni Radnički.

Jednom prilikom smo prošle sezone pred meč s Partizanom izvodili uživo u krcatoj hali “Huk tribine”. Bilo je neverovatno. Posebna emocija, toliko ljudi peva od reči do reči tvoju pesmu. U nekim momentima samo sam razmenjivao poglede sa članovima benda i kao da nisam mogao da verujem šta nam se događa, kaže Tommy i dodaje da je, između ostalih, posebno ponosam i na pesmu “Šta bismo drugo radili u subotu” jer je postala omiljena među navijačima klubova širom Srbije kao prava “kladioničarska” pesma.

Nema komentara

Odgovorite