„Bane Gluvakov Trio“ – veče dobre muzike u klubu „Twist“

- -
0

Bane Gluvakov Trio“, bend iz Pančeva, koji čine Branislav Gluvakov Tubaćin (gitara, vokal), Zvezdan Prvulj Zeka (bas gitara) i Dragoslav Raškov Beli (bubnjevi), nastupiće danas u kragujevačkom klubu „Twist“. Posetioci ovog događaja imaće priliku da uživaju uz bluz, rok i fank zvuk. Sa bendom će prošetati kroz kratak pregled rok istorije od pedesetih do osamdesetih godina. „Bane Gluvakov Trio“ uspešno traje gotovo čitavu deceniju, a cilj je globalno širenje dobrog zvuka i raspoloženja. Repertoar njihovog nastupa nastaje odabirom muzike iz sopstvenih kolekcija ploča. Sjajnom muzikom ruše barijere, bezvremenom mešavinom različitih muzičkih pravaca: bluza, soula, fanka, roka.

Čini se da je publika u Kragujevcu prepoznala njihovu energiju i kvalitet, s obzirom na to da su mesta u klubu „Twist“, gde često nastupaju, rezervisana danima unapred.

– Kragujevac je grad koji neguje tradiciju sviranja i slušanja rokenrola, čime retko koji grad u Srbiji može da se pohvali i to je upravo ono što me je oduševilo. Ljudi su prijateljski raspoloženi prema našem bendu i rado nas slušaju, a i druženje je neizostavno. Imam dosta prijatelja i kolega u Kragujevca sa kojima sam u kontaktu. Dobro smo prihvaćeni i po klubovima širom Srbije koji gaje ljubav prema dobroj muzici i dobroj svirci, tako da sviramo i u Beogradu, Pančevu, Kovinu, Požarevcu, po bluz i rok klubovima – otkriva pevač i gitarista, Branislav Gluvakov.

Bend „Bane Gluvakov Trio“ često je sklon improvizaciji. Svaka pesma oživljena je novom interpretacijom u odnosu na originalnu verziju. Ovaj tročlani sastav inspirisan je posebnim bluz i rok ritmovima koji doprinose vedrini žive svirke.

– Muzika koju sviramo je omaž poštovanja prema velikanima rok i bluz istorije, kao što su Džimi Hendriks, Erik Klepton, „Pink Floyd“, „Santana“, „Van Halen, „The Allman Brothers Band“ i mnogi drugi. Imamo poseban način obrađivanja pesama i specifičnu atmosveru koju pravimo. Nikada ne sviramo isto, uvek je pomalo drugačije, nešto novo dodajemo, improvizujemo – kaže Bane.

Branislav nam je otkrio i nešto više o svom projektu „Tubachin“, koji je započet još 2000. godine.

– Projekat „Tubachin“ je imao svoje svetle momente, međutim kao autorko-eksperimentalni prikaz nije zaživeo, jer sam u velikoj meri zauzet radom sa bendom „Van Gogh“ i svojim klupskim bendovima. Pesme i dalje pišem i spremam materijal koji će, nadam se, ugledati svetlost dana uskoro. Možda se taj projekat neće zvati istim imenom, ali je u pitanju autorski pečat, koji je mešavina bluza, fanka, soula i roka – najavljuje Gluvakov.

Branislav Gluvakov se muzikom bavi od svoje devete godine, a u tinejdžerskim danima počeo je da sakuplja iskustvo nastupajući po raznim klubovima. Pitali smo ga u čemu pronalazi inspiraciju za svoju muziku.

– Muzika je moja velika strast i ljubav. Trudim se da sviram ono što volim i time održavam žar koji i dalje traje i nadam se da će trajati još dugo. Žive svirke su neka vrsta adrenalina i kruženja pozitivne energije, koja ispunjava i daje osećaj zadovoljstva – objašnjava Branislav.

Nema komentara

Odgovorite