„Arsenal fest“: Plavi orkestar, Yu grupa, Disciplina kičme, Mortal kombat…

- -
0

Posle britanskog benda Enter Shikari, organizatori su danas objavili da će na „Arsenal festu“ nastupiti i Plavi orkestar, Yu grupa, Disciplina kičme, Mortal kombat, Letu štuke i Nikola Vranjković.

Plavi orkestar je jedna od najpopularnijih grupa bivše Jugoslavije u muzičkim enciklopedijama označen kao „kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih godina“, zahvaljujući fantastičnom nizu hitova frontmena Saše Lošića, kakvi su „Suada”, „Goodbye Teens”, „Bolje biti pijan“, „Sava tiho teče”, „Zelene su bile oči te”, „Kaja”, „Lovac i košuta”, „Odlazim”, „Ako su to samo bile laži”, „Amerika”… Plavci će nastupiti treće večeri, na Mejnu.

Nakon nastupa trip-hop pionira Morcheeba, na Mainu 23. juna program zatvara kultna Disciplina kičme, basiste i frontmena Dušana Kojića-Koje, jedno od najautentičnijih i najuticajnijih imena srpske i regionalne scene. Na Garden Stage treće veče dolaze sarajevske „Letu štuke“.

Druge večeri Arsenala 22. juna, pored Main-a na kome sviraju škotski hitmejkeri Texas i Balkan džipsi pank metal Kultur Shock, na Garden Stage-u će nastupiti metal-pankeri Mortal kombat, poznati po  tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima, što se čuje u pesmama “Vegan”, “Devedesete”, “Papučar”, “Veliki brat”…

Legendarna Yu grupa svojim nastupom prve večeri 21. juna otvara Main Stage, gde potom sviraju Editors, The Kills i Dub Inc. Arsenal fest ima posebnu čast što će svirati zaslužni pioniri jugoslovenskog i srpskog rokenrola Yu grupa braće Jelić, koja je od osnivanja 1970. godine objavila niz antologijskih albuma i pesama, od kojih je dovoljno pomenuti “Noć je moja”, Kosovski božuri”, “Crni leptir”, “Čudna šuma”, “Od zlata jabuka”, “Mornar”…

Na Gardenu 21. juna svira kantautor Nikola Vranjković, koji se nedavno oglasio dvostrukim CD-om “Veronautika” koji je, sa pesmama kakve su “Dve reči”, “Večernja zvona”, “Zadrži svoj dah” ili “Tajni život suterena”, jedan od najbolje ocenjenih albuma bivše Jugoslavije u poslednjih dvadesetak godina.

Prve večeri na Garden dolaze i nekadašnji bubnjar legendarnih Ramones-a Marky Ramone i provokativni Riječani Let 3. Imena brojnih ostalih izvođača Arsenal Fest saopštiće uskoro…

Komplet ulaznica za tri večeri Arsenal Festa 08 košta 2.500 dinara, a pojedinačna ulaznica za svako veče posebno 1.500 dinara. Prodaja ide preko mreže Eventim, u Domu omladine Kragujevca i na blagajni Pozorišta za decu u Kragujevcu.

Nema komentara

Odgovorite