Anja Đorđević i bend u SKC-u

- -
0

anja djordjevicNovi zvuci šlagera u aranžmanu i izođenju Anje Đorđević, uz pratnju petočlanog benda koji čine Petar Živanović – violina, Boris Brezovac – viola, Ivan Ranković – klarinet, Sava Đurić – fagot i Srđan Đorđević – kontrabas, moći ćete da čujete sutra, u Studentskom kulturnom centru Kragujevac, sa početkom u 21 čas.

Anja je rođena u Beogradu, 1970. godine, a studije kompozicije je završila u klasama profesora Vlastimira Trajkovića i Zorana Erića. Godine 2003. dobila je Mokranjčevu nagradu za operu „Narcis i Eho“ koja je ujedno i prva savremena, scenski postavljena opera žene kompozitora u srpskoj muzici.

Sarađivala je sa Vojinom Draškocijem „Muzičke sinteze“, Žoržom Grujićem i Đorđem Stjepovićem „Marsiya“ i Vladimirom Pejkovićem i Božidarom Obradinovićem „Ravno nebo“. Realizovala je kritički zapažena ostvarenja poput muzičko-scenskog dela „Tesla-totalna refleksija“, kompozicije „Otmica Evrope“, dela „Bog grada ili scenska kantata „Atlas“ za ženski glas, kamerni orkestar i naratora. Pored svoje kompozitorske prakse često je radila u pozorišnim i filmskim projektim.

Ulaznice možete kupiti u SKC-u, po ceni od 300 dinara, svakog radnog dana od 9 do 15 časova.

Nema komentara

Odgovorite