Aleksandar Serdar sutra pred Kragujevčanima

- -
0

022-2012 Muzicki centar - Koncert 21052012 Slezinger - Plakat v2Muzički centar iz Kragujevca u okviru Koncertne sezone 2013 organizuje koncert pijaniste Aleksandra Serdara sutra u Svečanoj Sali Prve kragujevačke gimnazije od 20 sati.

Na programu će biti dela Hendla, Mocarta i Šopena.

Ulaz je slobodan.

Biografija:

Aleksandar Serdar rođen je u Beogradu. Posle završenih studija u Novom Sadu nastavlja dalje školovanje u Sjedinjenim američkim državama i u Italiji. Na njegovu pijanističku formaciju tokom godina pre svega su uticali Sergio Perticaroli i Leon Fleisher.
Sledeći logičan put jednog mladog pijaniste, Aleksandar Serdar je učestvovao na brojnim internacionalnim takmičenjima i na nekima od njih dobio visoke nagrade. Najznačajnija od njih su svakako Arthur Rubinstein u Tel Aviv-u, Monza-Rina Salla Galo, Vercelli, Carlo Zechhi, koji su doveli do početka razvoja njegove internacionalne karijere.
Aleksandar Serdar je svirao resitale, nastupao sa orkestrima i u okviru kamernih ansambala u skoro svim zemljama Evrope, u severnoj Americi, u Brazilu i Peruu, Maroku, Libanu, Izraelu, Tajlandu i Japanu. Svirao je sa filharmonijskim orkestrima Beograda, Bremena, Sofije, Zagreba, Torina, Minhena, Tuluza, Lila, San Hozea, Slovenije, Drezdena. Nastupao je sa dirigentima kao što su Jean-Claude Casadesus, Jorg Peter Weigle, Emil Tabakov, Mendi Rodan, Marcello Viotti, Michael Plason.
U poslednjih nekoliko godina brojni uspesi na koncertima u Evropi privukli su pažnju kritičara i organizatora koncertnih sezona i festivala. Sa podjednakim entuzijazmom je svirao u koncertnim dvoranama kao što su Theatre Chatelet, Auditorium du Louvre, Tonhalle in Zurich, Alice Tully hall in New Yorks Lincoln Center, i na festivalima kao što su “La Roque d’Antheron, Folles Journeaus in Nantes, Sully sur Loire, St. Riquier, Schleasu Holstein in Hamburg, Montpellier Festival of Radio France.
Aleksandar Serdar je snimio svoj prvi kompakt disk za diskografsku kuću EMI koji je dobio izvanredne kritike muzičkih časopisa. Nedavno je izašao dupli disk Aleksandra Serdara sniman u Luksemburgu u organizaciji Luksemburške banke i Društva Burleska.

Nema komentara

Odgovorite