Akademski orkestar akordeonista na Međunarodnom festivalu u Puli

- -
0

Prestižni festival harmonike koji se 43. put održava u Puli, od 25. do 28. aprila, i ove godine okupio je eminentne i u muzičkim krugovima najpriznatije pojedince i orkestre regiona. Festival koji se više od pola veka održava u Puli, a od druge polovine sedamdesetih godina organizuje i festival najboljih orkestara harmonike, s pravom je uputio pozivno pismo za učešće na festivalu  jednom od najboljih orkestara u regionu, Akademskom kragujevačkom orkestru akordeonista.

Ovo je ujedno i dobra prilika da se pored razmene iskustava, prezentacije, umeća umetnosti na harmonici, predstave umetnici koje je iznedrila najbolja škola za harmoniku u svetu, kragujevačka Muzička škola.

Pored nastupa orkestra, studenti će iskoristiti priliku i nastupiti i u solo kategorijama. Na ovaj način se nastavlja tradicija, uspešno predstavljanje grada na međunarodnoj sceni, što je i osnovni zadatak svih umetnika i svake umetnosti.

Spoj najkvalitetnijih izvođača na harmonici u regionu, Evropi i svetu, predvođeni eminentnim stručnjakom i pedagogom profesorom Predragom Kostovićem, jedinstveni su ambasadori kulture van granica naše republike, te tako na ovaj način pored značajnog izraza u muzičkom smislu, Kragujevac se u regionu  ponovo i sa razlogom potpisuje još jednim velikim umetničkim slovom.

Nema komentara

Odgovorite